semineu modern

Cea mai eficienta metoda de incalzire a locuintei: Calorifer, semineu, soba sau centrala termica?

Incalzirea spatiului in care traim este foarte importanta si la fel de importanate sunt si costurile acestei incalziri pe care vrem nu vrem va trebui sa le suportam la sfarsitul fiecarei luni friguroase de iarna. In ceea ce priveste incalzirea unui apartament, putem inca sa ne bazam pe vechile calorifere „din dotare” ? Unii inca o fac, si treaba chiar merge bine, daca toti locatarii blocului au avut gija sa schimbe tevile aferente si daca nu se inregistreaza pierderi majore pe coloana de caldura. In cazul pierderilor, nu numai ca nu vom avea suficienta caldura, insa va si trebui sa platim dublu la sfarsitul fiecarei luni. Din ce in ce mai folosite sunt calorimetrele, montate direct pe calorifer. Acestea au un robinet ce se poate manipula astfel incat sa putem singuri ajusta fluxul de apa calda si gradul de incalzire al caloriferele. Insa suprinzator, se pare ca sintemul inca nu merge cum trebuie pentru ca sunt zone in care cei ce au aceste calorimetre, desi mai tin caloriferele si inchise o buna perioada tot platesc mai mult decat altii ce nu le au. Citeste mai mult

IMG_0706-1920

Aproape totul despre BCA. Avantaje si dezavantaje

BCA-ul este unul din principalele materiale de constructie de azi. Considerat caramida saracului, despre BCA s-au spus multe si in final a fost reevaluat si pus la locul pe care il merita. BCA-ul este unul din cele mai bune materiale de constructie si este una din solutiile pe care le poti lua in calcul fara nici un fel de probleme, fie ca este vorba despre o casa pe un singur plan sau cu mai multe etaje, fie ca este vorba despre o constructie multifamiliala sau una individuala.

BCA-ul sau Betonul Celular Autoclavizat are performante structurale si caracteristici tehnice superioare si este unul din cele mai bune materiale de constructie moderne

Citeste mai mult

Sanatatea in fiecare locuinta: materiale inovative pentru un aer mai bun

Materialele de constructie, culorile si mobila pot emana diferite substante pouante, din cauza carora aerul din incapere sa fie incarcat cu bacterii, care pot avea urmari grave asupra sanatatii in timp. O alternativa a renovarii complete dar costisitoare sunt produsele care curata si improspateaza aerul.

Tacute si invizibile pericolele se instaleaza „confortabil” in locuinta noastra fara ca noi sa ne dam seama sau sa banuim ceva. Pe langa faptul ca nu pot fi vazute cu ochiul liber, acestea nu fac niciun zgomot care sa ne atraga atentia sau un semnal de alarma. Doar simtul nostru olfactiv le poate percepe uneori, deoarece unele miros urat, intepator. Altele in schimb nu au niciun miros. Indiferent de cum sunt toate aceste pericole „atenteaza” la sanatatea noastra, iar acestea sunt substantele poluante care se afla in aerul pe care il respiram din locuinta noastra. Doar o analiza biologica a celor patru pereti poate depista tot ce este daunator si de la ce provine.

Citeste mai mult