semineu modern

Cea mai eficienta metoda de incalzire a locuintei: Calorifer, semineu, soba sau centrala termica?

Incalzirea spatiului in care traim este foarte importanta si la fel de importanate sunt si costurile acestei incalziri pe care vrem nu vrem va trebui sa le suportam la sfarsitul fiecarei luni friguroase de iarna. In ceea ce priveste incalzirea unui apartament, putem inca sa ne bazam pe vechile calorifere „din dotare” ? Unii inca o fac, si treaba chiar merge bine, daca toti locatarii blocului au avut gija sa schimbe tevile aferente si daca nu se inregistreaza pierderi majore pe coloana de caldura. In cazul pierderilor, nu numai ca nu vom avea suficienta caldura, insa va si trebui sa platim dublu la sfarsitul fiecarei luni. Din ce in ce mai folosite sunt calorimetrele, montate direct pe calorifer. Acestea au un robinet ce se poate manipula astfel incat sa putem singuri ajusta fluxul de apa calda si gradul de incalzire al caloriferele. Insa suprinzator, se pare ca sintemul inca nu merge cum trebuie pentru ca sunt zone in care cei ce au aceste calorimetre, desi mai tin caloriferele si inchise o buna perioada tot platesc mai mult decat altii ce nu le au.
Din ce in ce mai multi oameni, pe langa caloriferele aparatamentelor au cumparat in plus altele ce merg de obicei cu energie electrica. Aceste calorifere se numesc calorifere pe ulei, pentru ca sunt umplute cu un lichid din gama uleiurilor. Odata ce caloriferul se incinge, el se poate scoate din priza pentru ca uleiul este un lichid ce isi va pastra mult timp temperatura in spatii vidate. Altii, posesori de asemenea calorifere le tin in priza tot timpul si fac folosinta de termostatul lor, ce le permite sa porneasca doar cand temperatura lichidului din interior scade sub o anumita valoare.
Insa, aceasta medota de incalzire pe baza de consum de curent electric este una din cele mai costisitoare. De aceea, multe blocuri au optat pentru instalarea centralelor termice, ce merg de obicei pe consum de gaz. Proprietarii de astfel de centrale le pot folosii atat pentru incalzirea caloriferelor aferente din casa, cat si pentru incalzirea instant a apei reci de la robinet. Acesta posibilitate a facut ca din ce in ce mai multi oameni sa se debranseze de la energie termica si de la furnizarea apei calde. Costurile unui metru cub de apa calda sunt mult mai reduse in acest fel, iar in ceea ce priveste incalzirea locuintei rezultatele sunt imbucuratoare. In mare, pana acum centrala termica este cea mai eficienta metoda de incalzire a unui apartament.
Daca stati la casa, mai puteti opta si pentru sobe sau seminee. Un semineu poate fi o achizitie frumoasa pentru living, si poate sa ofere si caldura unui foc adevarat. In general el functioneaza tot pe baza gazelor naturale, dar poate fi folosit si cu lemne, in stilul traditional. Nu este costitor sa folosesti semineul, insa este sa il cumperi si sa il instalezi.
Cei care inca au sobe in casa va pot spune ca acestea cu adevarat caldura in scurt timp si sunt si convenabile la consum in acelasi timp. Insa daca nu le ai inca construite, mai bine optezi pentru o centrala termica, deoarece constructia sobelor dureza mult, necesita o curatenie generala si poate atinge costuri ridicate.

Sursa: www.amenajari-interioare.me 

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *