Realizarea tuburilor Premo consta in executarea unei armaturi longitudinale pretensionate intre doua inele de capat prevazute cu dornuri ce se inglobeaza intr-un miez cilindric de beton centrifugat. La tuburile IPREROM armarea longitudinala se executa fir cu fir prin intermediul unei presiuni hidraulice iar capatul drept (spitul) se executa direct prin centrifugare rezultand un miez. Dupa intarire si decofrare acest miez se precomprima tranversal cu armatura spirala care se protejeaza prin torcretare.

Utilizare recomandata:

  • Aductiuni si retele de distributie sub presiune pentru alimentari cu apa potabila, industriala si irigatii
  • Canalizarea apelor uzate menajere si realizarea cailor de evacuare in caz de inundatii
  • Subtraversari de cai ferate drumuri si rauri

 

AVANTAJE

Economice – Lungimile mari de fabricatie (5m la varianta Premo si 6m la varianta Sentab) asigura economia montajului si reducerea timpilor de executie
Durata de exploatare este foarte mare (peste 80 de ani )si sistemul de canalizare nu necesita intretineri suplimentare conexe. Tuburile pot avea un pret de cost redus fata de alte produse similare (PVC sau Fibra de sticla)
Autoportanta si stabilitate - Tuburile din beton precomprimat avand un sistem de armare superior isi pastreaza stabilitatea dimensionala fiind rigide si nu necesita lucrari suplimentare de protectie pentru a rezista la solicitarile exterioare si interioare (pot fi utilizate la lucrari de infrastructura, traversari si podete)

Rezistenta la coroziune si abraziune - Tuburile din beton fiind realizate dintr-un beton superior sunt rezistente la solventi, uleiuri minerale si agenti de curatire. De asemenea, au rezistenta deosebiita la actiunea agentilor abrazivi.
Nu sunt afectate de nivelul panzei freatice chiar si pentru un sol cu pH marit.

Ecologice - Produsele si materialele utilizate la realizarea tuburilor precomprimate sunt naturale si ulterior pot fi reciclate.
Sistemul cu cep si mufa si garnitura de cauciuc asigura o etanseitate sporita nefiind afectat mediul inconjurator.

Usurinta in proiectare – Sistemele de canalizare executate cu tuburi din beton precomprimat pot fi proiectate cu usurinta datorita gamei diversificate de dimensiuni (diametrele 600mm, 800mm, 1000mm cu lungimi de 5ml)

Click pentru a descarca
Click pentru a descarca

78

122