Realizarea tuburilor Sentab consta in turnarea si vibropresarea betonului intr-un cofraj vertical in care armatura a fost in prealabil introdusa si pretensionata prin intermediul presiunii hidraulice care actioneaza dupa turnarea betonului pe directia radiala.

Utilizare recomandata:

  • Aductiuni si retele de distributie sub presiune pentru alimentari cu apa potabila ,industriala si irigatii
  • Canalizarea apelor uzate menajere si relizarea cailor de evacuare in caz de inundatii .
  • Subtraversari de cai ferate drumuri si rauri.

AVANTAJE

Economice – Lungimile mari de fabricatie (5m la varianta Premo si 6 m la varianta Serntab) asigura economia montajului si reducerea timpilor de executie
Durata de exploatare este foarte mare (peste 80 de ani) si sistemul de canalizare nu necesita intretineri suplimentare conexe. Tuburile pot avea un pret de cost redus fata de alte produse similare (PVC sau Fibra de sticla)
Autoportant si stabilitate - Tuburile din beton precomprimat avand un sistem de armare superior isi pastreaza stabilitatea dimensionala fiind rigide si nu necesita lucrari suplimentare de protectie pentru a rezista la solicitarile exterioare si interioare (pot fi utilizate la lucrari de infrastructura, traversari si podete)

Rezistenta la coroziune si abraziune - Tuburile din beton fiind realizate dintr-un beton superior sunt rezistente la solventi, uleiuri minerale si agenti de curatire. De asemenea, au rezistenta deosebita la actiunea agentilor abrazivi.
Nu sunt afectate de nivelul panzei freatice chiar si pentru un sol cu pH marit.

Ecologice - Produsele si materialele utilizate la realizarea tuburilor precomprimate sunt naturale ulterior pot fi reciclate .
Sistemul cu cep si mufa si garnitura de cauciuc asigura o etanseitate sporita nefiind afectat mediul inconjurator.

Usurinta in proiectare – Sistemele de canalizare executate cu tuburi din beton precomprimat pot fi proiectate cu usurinta datorita gamei diversificate de dimensiuni (diametrele 1200 mm, 1400mm, 1600mm, 2000 mm cu lungimi de 6ml)

Click pentru a descarca
Click pentru a descarca

IMG_0513-1024

IMG_0252-1920