PREFAB S.A.  – SIGURANTA. CALITATE. PROFIT

O companie in permanenta dezvoltare

Intreprinderea de Materiale de Constructii Calarasi a fost fondata in anul 1967 si s-a restructurat in 1990 sub numele de PREFAB S.A. In anul 1998 a fost privatizata si a intrat intr-un proces de modernizare si extindere continua.

Din 2009 devine cel mai mare producator si furnizor national de BCA, iar la 5 iulie 2010 este listata pe Categoria Standard a Bursei de Valori Bucuresti.

Investitiile de modernizare includ noi tehnologii de productie si echipamente de transport, ERP JD Edwards, stand de productie de 1.200 TF, masina de fasonat armaturi, masina automata de infoliat,  modele noi de grinzi si tuburi prefabricate, optimizarea retelei de BCA, centrala de cogenerare - producator de energie licentiat (livrare in SEN).

O baza activa solida

PREFAB S.A. detine active in valoare totala de 285 mil.RON, un mare complex industrial cu o substantiala integrare verticala, propriile laboratoare de cercetare si dezvoltare, capabilitati de productie variate si un amplu spatiu pentru extindere si dezvoltare.

PREFAB S.A. desfasoara activitati de desfacere in Romania, Bulgaria si Moldova.

Primul si singurul proiect de investitie sofisticat, revolutionar in valoare de 10 mil.euro este centrala de cogenerare – care asigura un aport de productie de 5,4 MWe de energie electrica si 10,4 MWt abur, cu o eficienta de productie combinata de 85%. In mod simultan, va asigura independenta societatii PREFAB S.A. pe productia de abur si curent electric si va permite acesteia sa devina furnizor de curent electric cu venituri estimate la 3 milioane euro/an.Marian E. Davis, Ph.D.

Va permite sinergii in procesul de productie prin captarea emisiilor de abur si refolosirea lor in procesele de productie. Se preconizeaza economii de pana la 15% pe cheltuielile de productie impreuna cu o imbunatatire a calitatii produsului final. Productia de abur va permite lucrul 24/24 in sucursalele de materiale prefabricate si tuburi si o imbunatatire de 30% a profitabilitatii.

Actiunile PREFAB SA sunt tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti, la prima categorie incepand cu data de 5 iulie 2010, iar din 2015 la categoria STANDARD.

CE NE DIFERENTIAZA?

Prefab SA este listata la Bursa de Valori Bucuresti categoria Standard

Prefab SA este singura companie din Romania care produce tuburi SENTAB

Prefab SA este singura companie din Romania care a produs de la privatizare peste 5 milioane mc de BCA

Prefab SA este singura companie din Romania cu o capacitate proiectata pentru elementele prefabricate de peste 3.000 mc pe luna

Prefab SA este singura companie din Romania care produce tuburi clasa PREMO - IPREROM

Prefab SA este cel mai mare producator si furnizor national pentru produsul BCA

Marian Petre Milut

 

PREFAB